Een greep uit de activiteiten van de Wereldouders

Vergaderingen van de oudervereniging

Op de vergaderingen maken we plannen voor fijne activiteiten en kun je terecht met je vragen of ideeën. Je bent altijd welkom, ook al kun je maar een keer komen. De volgende vergaderdata zijn: 29 november, 12 januari, 5 maart, 24 april en 31 mei.

De koffie-ochtend

Elke maand op de tweede woensdag (check de kalender voor de juiste datum) houden we koffie-ochtend voor ouders in de refter vanaf 8.30 tot 10.00 uur. Alle ouders zijn welkom voor een kop koffie, muntthee en zoetigheden. Het is altijd gezellig en een gelegenheid om elkaar en de school beter te leren kennen.
 
 

Het oudercafé of het ouderkraam … op info-avonden, proclamatie, feestjes

De Wereldschool is een school die graag en goed viert. En als er zo'n feestje is, dan zorgen de ouders, vaak voor de drankjes, voor soep en broodjes, voor pannenkoeken en chocomelk ... Hulp is altijd welkom!

Lichtmarkt = speelgoedmarkt op 9 december

In december organiseert de school een sfeervolle Lichtmarkt. De ouders staan dan in voor een pannenkoekenkraam en een tweedehandsspeelgoedmarkt in de polyvalente zaal. Je kunt je tweedehandsspeelgoed doorgeven aan de school zodat het opnieuw verkocht kan worden aan andere kinderen. Die hebben er dan nog eens plezier van! De opbrengst van deze verkoop gaat naar de school.

           Gezondebroodjesweek                
                                                                         26 tot 30 maart

Een team van ouders en veel helpende handen toveren in de lente de Wereldschool om tot een echte broodjeszaak. Een week lang kunnen kinderen én andere liefhebbers een gezond lunchpakket bestellen. Er zijn speciale kinderpakketten, sommige ouders leveren bij hun collega's of vrienden, en de buren van de Brederodestraat kennen ons ook.

Quiz op 11 mei

Een traditie: ploegen van ouders, leraren, vrienden nemen het tegen elkaar op in een quiz. Niet te missen!

Ter verfraaiing van het decor …

… schilderen de handige ouders onder ons wel eens een deur, een kast of een hele refter. Op dit moment werkt een team van ouders

koortsachtig mee aan plannen om de speelplaatsen te vernieuwen. In het voorjaar plannen we twee werkweekend. Je hoort er nog meer van!

De Wondere Pluim

Deze schrijfwedstrijd voor kinderen is destijds in de Wereldschool ontstaan. Elk jaar vormt een ploegje van ouders de jury voor de verhalen van onze kinderen. Kijk ook eens op http://www.dewonderepluim.be/

Thema-avond voor ouders

… over je kind motiveren, over veilig op het internet … Eén keer per jaar organiseert de oudervereniging een info-avond over een actueel thema.

Moedergroep

Een groep mama's komt regelmatig samen met juf Nadine om het te hebben over interessante thema's die met de school en opvoeding te maken hebben. Ook is er Nederlandse les voor moeders die de taal nog niet helemaal onder de knie hebben.

De inkomsten van al deze en nog veel meer activiteiten, komen vrijwel integraal terug naar de school onder de vorm van spelmateriaal, financiële steun bij de aankoop van educatief materiaal, het afscheid voor de laatstejaars enzovoort